Geschiedenis

Drentsche Patrijshond

Kennel 'van Drienermarke'

 

In 1988 kregen wij onze eerste Drentsche Patrijshond Aaron Bieke v. Groevenbeek. Wij hebben met hem op tentoonstellingen veel successen behaald, zoals het Nederlands Kampioenschap en de titel Winner ‘92. Maar hij heeft ook zijn jachtaanleg aangetoond met een veldwerkkwalificatie. Aaron is verschillende keren als dekreu ingezet. Met Aaron en zijn nakomelingen hebben we verscheidene keren, in Drentsche klederdracht, meegedaan aan presentaties van de Nederlandse rassen. De belangrijkste hiervan waren de Wereldtentoonstelling in Amsterdam en op Koninklijk Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Uit de combinatie van onze reu Aaron Bieke v. Groevenbeek en Kamp. Hesther Kathinka v. Groevenbeek hebben wij Marlein Hesther v. Groevenbeek aangehouden. Uit dit nest zijn ook de kampioenen Boaz en Mozart voortgekomen. Marlein heeft grote successen gehaald op shows en kampioenschapsclubmatches. In de periode 1998-1999 was zij de beste teef onder de Drentsche Patrijshonden. Op de kampioenschapsclubmatch van Vereniging ‘de Drentsche Patrijshond’ is ze in 1998, als eerste teef in de geschiedenis, de beste hond geworden. Daarnaast was ze de beste teef in 1999. In deze jaren was ze ook de beste teef op de Winner in Amsterdam.

Exact tien jaar nadat Marlein de beste hond van de kampioenschaps-clubmatch is geworden, is haar kleindochter Mieka Anjo v. Drienermarke tot beste van de kampioenschapsclubmatch uitgeroepen. Zij is de derde teef die deze eer is ooit is toegekomen.

Onze eerste zelfgefokte hond, die we hebben aangehouden, Anjo Marlein v. Drienermarke komt uit de combinatie Kamp. Arjen Josien v. Groevenbeek en Marlein. Met haar hebben wij tentoonstellingen en jachtproeven gelopen. Zij heeft verschillende kampioenschapprijzen op tentoonstellingen behaald en ze heeft KNJV-C gehaald.

Gezamenlijk met familie Belshof uit Haaksbergen hebben wij de reu Aaron Marlein v. Drienermarke. Op de wereldtentoonstelling in 2003 in Dortmund (Duitland), is hij jeugdwereldwinner geworden. Daarnaast is hij definitief Nederlands Kampioen. Anjo en Aaron zijn meerdere keren uitgeroepen als beste van de fokkersklasse en hebben als koppel regelmatig hoog gescoord.

 

 

Geschiedenis

Met Sanne Anjo v. Drienermarke, dochter van Flagg-Waldo v.d. Bertrens Hoeve en Anjo Marlein, hebben we de 4e generatie in lijn. Ze is bejaagd en heeft meerdere KNJV-B diploma’s. Ze was al zeer jong Nederlands kampioen en heeft de titel Jeugdwinster’05.

In 2009 heeft ze haar eerste nest gekregen. Hieruit hebben we Djenna Sanne v. Drienermarke gekozen om zelf aan te houden. Djenna en haar broer Thybo hebben beide het Nederlans Jeugdkampioenschap behaald. Op de wereldtentoonstelling in Herning (DK) heeft ze titel 'Jeugd Wereld Winner’ behaald. Daarnaast is ze in 2011 definitief Nederlands Kampioen en Internationaal Show Kampioen geworden en heeft ze de titels Europees Winner 2011 (Leeuwarden), Bundessieger 2011 (Duitsland - Dortmund) en Belgian Winner (België - Brussel) behaald. Djenna heeft al op jonge leeftijd meerdere KNJV-B diploma’s gehaald, tevens is ze één van de weinige Drentsche Patrijshonden die MAP-B (Meervoudige Apporteer Proef) heeft behaald. Djenna heeft op de ‘Vizi-mezei vizsga (VMV)'van 6 september 2015 te Vámosszabadi (Hongarije), de kwalificatie Second Price (239 punten) gehaald. De VMV is een samengestelde ‘veld- en waterwedstrijd’ (hunting test field and water), hierbij wordt de jachthond getest op zowel het werk ‘voor’ (voorstaan), als ‘na’ het schot (apporteerproeven te water en te land).

Met familie Proper in Epe zijn wij eigenaar van de reu Dexter Sanne v. Drienermarke, roepnaam Milo. In 2014 is hij Nederlands Kampioen geworden. Daarna behaalde hij de titels Nederlands Jeugdkampioen 2014, Benelux Winner NL 2014, Winner 2014, Benelux Winner NL 2015 en Clubwinner 2017. Hierbij was hij de beste reu op de kampioenschap-clubmatch van de Vereniging 'de Drentsche Patrijshond' in 2014 en beste van het ras in 2017.

Op dit moment genieten wij van onze hond Benthe Djenna v. Drienermarke. Ze is onze 6e generatie in lijn. Tijdens de keuring voor Nederlandse hondenrassen ‘De Nationale 2015’, is ze tot beste jongste pup van de show verkozen. Op de Winner 2015 verraste Benthe iedereen door zowel Jeugd Winster, alswel Winster 2015 te worden. Benthe was hij de beste teef op de kampioenschap-clubmatch van de Vereniging 'de Drentsche Patrijshond' in 2017. Ze is zowel Nederlands Jeugd Kampioen als definitief Nederlands Kampioen

Uit hetzelfde nest van Djenna, hebben we met familie Belshof uit Haaksbergen de reu Bram Djenna v. Drienermarke aangehouden. Bram is zowel Nederlands Jeugd Kampioen als definitief Nederlands Kampioen

 

Copyright © All Rights Reserved