Geschiedenis

Drentsche Patrijshond

Kennel 'van Drienermarke'


In 1988 kregen wij onze eerste Drentsche Patrijshond Aaron Bieke van Groevenbeek. Wij hebben met hem op tentoonstellingen veel successen behaald, zoals het Nederlands Kampioenschap en de titel Winner ‘92. Maar hij heeft ook zijn jachtaanleg aangetoond met een veldwerkkwalificatie. Aaron is verschillende keren als dekreu ingezet. Met Aaron en zijn nakomelingen hebben we verscheidene keren, in Drentsche klederdracht, meegedaan aan presentaties van de Nederlandse rassen. De belangrijkste hiervan waren de Wereldtentoonstelling in Amsterdam en op Koninklijk Paleis Het Loo in Apeldoorn.


Uit de combinatie van onze reu Aaron Bieke van Groevenbeek en Kamp. Hesther Kathinka v. Groevenbeek hebben wij Marlein Hesther van Groevenbeek aangehouden. Uit dit nest zijn ook de kampioenen Boaz en Mozart voortgekomen. Marlein heeft grote successen gehaald op shows en kampioenschapsclubmatches. In de periode 1998-1999 was zij de beste teef onder de Drentsche Patrijshonden. Op de kampioenschapsclubmatch van Vereniging ‘de Drentsche Patrijshond’ is ze in 1998, als eerste teef in de geschiedenis, de beste hond geworden. Daarnaast was ze de beste teef in 1999. In deze jaren was ze ook de beste teef op de Winner in Amsterdam.


Exact tien jaar nadat Marlein de beste hond van de kampioenschaps-clubmatch is geworden, is haar kleindochter Mieka Anjo v. Drienermarke tot beste van de kampioenschapsclubmatch uitgeroepen. Zij is de derde teef die deze eer is ooit is toegekomen.


Anjo Marlein van Drienermarke is onze eerste zelf gefokte hond. Zij is geboren uit de combinatie Kamp. Arjen Josien van Groevenbeek en Marlein. Met haar hebben wij tentoonstellingen en jachtproeven gelopen. Zij heeft verschillende kampioenschapsprijzen op tentoonstellingen behaald en ze heeft KNJV-C gehaald.


Gezamenlijk met familie Belshof uit Haaksbergen hebben wij de reu Aaron Marlein van Drienermarke aangehouden. Op de wereldtentoonstelling in 2003 in Dortmund (Duitland), is hij Jeugd Wereld Winner geworden. Daarnaast is hij definitief Nederlands Kampioen. Anjo en Aaron zijn meerdere keren uitgeroepen als beste van de fokkersklasse en hebben als koppel regelmatig hoog gescoord.


Djenna heeft al op jonge leeftijd meerdere KNJV-B diploma’s gehaald, tevens is ze één van de weinige Drentsche Patrijshonden die MAP-B (Meervoudige Apporteer Proef) heeft behaald.
In Hongarije heeft Djenna op 6 september 2015 te Vámosszabadi de ‘Vizi-mezei vizsga (VMV)' met de kwalificatie Second Price (239 punten) gehaald. De VMV is een samengestelde ‘veld- en waterwedstrijd’ (hunting test field and water), hierbij wordt de jachthond getest op zowel het werk ‘voor’ (voorstaan), als ‘na’ het schot (apporteerproeven te water en te land).
VMV is een internationaal erkende werkproef voor staande jachthonden. Hiermee voldoet een deze hond aan de voorwaarde om in te mogen schrijven in de gebruikshonden klasse. Indien minimaal de kwalificatie Second Price (= Zeer Goed) en alsmede op internationaal erkende tentoonstellingen, in minimaal 3 verschillende landen, een CACIB (voor beste reu of teef) wordt gehaald geeft dit recht op de titel ‘Internationaal Kampioen (CIB)’.
Djenna is zowel Nederlands Jeugd-, Nederlands-, Internationaal- als Internationaal Show Kampioen. Daarbij heeft ze in 2010 de titel Jeugd Wereld Winner behaald en in 2011 de titels European Winner, Belgian Winner, Brussel Winner en Bundessieger.

Geschiedenis


Met familie Proper in Epe zijn wij eigenaar van de reu Dexter Sanne v. Drienermarke, roepnaam Milo. In 2014 is hij Nederlands Kampioen geworden. Daarna behaalde hij de titels Nederlands Jeugdkampioen 2014, Winner 2014, Benelux Winner NL 2014 en 2015 en Clubwinner 2017. Hierbij was hij de beste reu op de kampioenschap-clubmatch van de Vereniging 'de Drentsche Patrijshond' in 2014 en beste van het ras in 2017. Op de Winner van 2014 was hij tevens de beste Nederlandse rashond.


Uit de combinatie Djenna x Douwe Nynke van de Bezelhonk hebben we twee honden aangehouden, Benthe en met familie Belshof uit Haaksbergen haar broer Bram Djenna van Drienermarke.


Bram is zowel Nederlands Jeugd Kampioen als definitief Nederlands-, Duits (VDH)- en Luxemburgs Kampioen. Tevens is hij German Winner 2018. Benthe en Bram zijn, gezamenlijk menig keer geplaatst in de koppelklasse van een nationale- en internationale tentoonstelling.


Op dit moment genieten wij van onze hond Benthe Djenna v. Drienermarke. Ze is onze 6e generatie in lijn. Tijdens de keuring voor Nederlandse hondenrassen ‘De Nationale 2015’, is ze tot beste jongste pup van de show verkozen.
Op de Winner 2015 verraste Benthe iedereen door zowel Jeugd Winner, alsmede Winner 2015 te worden.
Benthe was de beste teef op de kampioenschap-clubmatch van de Vereniging 'de Drentsche Patrijshond' en Drentsche Patrijshonden Club Nederland in zowel 2017 en 2018. Hierbij was zij beste van het ras op de kampioenschap-clubmatch van de Vereniging 'de Drentsche Patrijshond' in 2018.
Ze heeft, evenals haar moeder Djenna, in Hongarije de VMV (Vizi-mezei vizsga; hunting test field and water) gehaald. Op 28 april 2018 haalde ze de kwalificatie Second Price (194 punten) te Vámosszabadi en op 29 april 2018 de kwalificatie Second Price (208 punten) te Martonfa.
Op jachthondenproeven in Nederland heeft Benthe meerder SJP-B’s gehaald en een MAP-B in Rha.
In België behaalde ze op de jachthondenproef in Heurne de Africhtingsbrevet.
Met alle behaalde resultaten op zowel jachtwedstrijden als tentoonstellingen is ze zowel Nederlands Jeugd Kampioen als definitief Nederlands-, Internationaal (CIB)-, Internationaal Show (CIE)- en Luxemburgs Kampioen. Tevens is zij Clubwinner 2019, Jeugdwinner 2015, Winner 2015 en 2017, Beneluxwinner NL 2017 en 2018 en German Winner 2018.


Benthe (generatie 6) en Djenna (generatie 5) behoren tot de weinige Drentsche Patrijshonden, die in de loop van de geschiedenis, zowel het Internationaal-, als Nederlands Kampioenschap alsmede een Meervoudige Apporteer Proef hebben behaald.

Copyright © All Rights Reserved