Onze kennel

Drentsche Patrijshond

Kennel 'van Drienermarke'


Pups groeien op bij ons in huis en er komen vaak kinderen uit de buurt om met de pups te spelen.

We stimuleren de pupkopers om zo vaak mogelijk te komen, zodat ze de snelle ontwikkeling van de pups kunnen meemaken. Hierbij dragen ze mede een stukje bij aan de socialisatie van de pups.  We laten pups in onze tuin op ontdekkingsreis gaan en maken ze bekend met wild. 

Op basis van karakter pup, wensen en gezinssituatie van de puppykopers, proberen we de best passende pup bij de nieuwe familie te plaatsen.

In onze lijn komt geen HD voor. Ook de pupkoper kan hierbij een bijdrage leveren door rekening te houden met de ontwikkeling van de heupen tijdens de groei. Daarom verzoeken wij altijd de pup, voor ongeveer 18 maanden, op stroeve vloeren te laten lopen. Bij gladde plavuizen, vinyl en parket kan dit simpel opgelost worden door tijdelijk een stuk tapijt als extra vloerbedekking te leggen.

Wij stimuleren de eigenaren om met de hond naar tentoonstellingen en (jacht)trainingen te gaan. Niemand is hiertoe verplicht, maar we vragen ze wel de nodige vrije tijd aan de hond te besteden. Uiteraard zal de hond heel erg blij zijn als je iets met apporteren doet. Jachttrainingen worden door de KNJV in heel Nederland verzorgd. Het is zeker aan te bevelen om een puppy- en de jonge hondencursus te volgen bij een Kynologenclub.

Wij fokken volgens de fokregelement van de Vereniging ‘de Drentsche Patrijshond’. Als de hond 1½ jaar oud is wordt u uitgenodigd om met de hond op de fokdag van de Vereniging ‘de Drentsche Patrijshond’ aanwezig te zijn. Alle nestbroertjes en zusjes krijgen een uitnodiging, verder zullen vader en moeder aanwezig zijn. Voor ons, als fokker, is de fokdag ontzettend belangrijk, om te zien hoe alle honden zijn uitgeroeid en verwachten dan ook dat u aanwezig bent met uw hond. Meer vragen we niet van u.

Als u bereid bent met veel enthousiasme aan dit ras te beginnen, zullen wij ons inzetten u en uw pup zo goed mogelijk te begeleiden, zodat uw hond opgroeit tot een goede rasvertegenwoordiger. Hierdoor willen wij dan ook niet dat honden gecastreerd worden. Dit geld voor zowel reu als teef. 

Door ons gefokte honden wonen in Nederland, België, Duitsland en Denemarken.

Onze kennel


Wij hebben met onze honden op verschillende terreinen (tentoonstelling, jachtproeven, veldwedstrijden en jacht) ervaring opgedaan en kunnen u veel vertellen over karakter, werk, show en geschiedenis van het ras. Wij hebben beiden het KK1-examen (Kynologische Kennis) met goed gevolg afgelegd. Dit alles om u als pupkoper zo goed en optimaal mogelijk te kunnen adviseren.

Wij hebben verschillende functies bekleed, als bestuurslid, commissielid, activiteitenmedewerkers en trainers, bij Kynologenclubs, KNJV en de rasvereniging.

Bij de Vereniging ‘de Drentsche Patrijshond’ zijn de geshowde nakomelingen van kennel van Drienermarke uitgeroepen als beste groep in de fokkerijklasse van 2007, 2008, 2012 en 2014 en als beste hond fokkersklasse van 2014, 2015, 2016 en 2017.


Copyright © All Rights Reserved